ΑρχικήΣυνεργάτες του ΓραφείουΔικηγόρος Ποινικολόγος Αλέξανδρος Αλεξιάδης
Ποινικολόγος-Αλεξιαδης-3
sidebar-logos

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ


ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  • Ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης γεννήθηκε στην αθήνα.
  • Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Εμβάθυνε τις γνώσεις του στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
  • Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίω της Επικρατείας.
  • Είναι έμπειρος ποινικολόγος δικηγόρος, ασκεί μαχόμενη δικηγορία με κύριο αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο.
  • Η καθημερινή του παρουσία στα ακροατήρια των ποινικών Δικαστηρίων αποτελεί τεκμήριο πολύτιμης εμπειρίας στο χειρισμό των ποινικών υποθέσεων.
  • Είναι διευθυντής του Δικηγορικού Γραφείου «Αλεξανδρος Αλεξιάδης & Συνεργάτες» που βρίσκεται στη Αθήνα.
  • Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχομένων Δικηγόρων.
  • Επικεντρώνει την πρακτική του σε εθνικά αναγνωρισμένες περίπλοκες ποινικές υποθέσεις.

Ιδρυτής και Διευθύνων το ομώνυμο Δικηγορικό Γραφείο


Από το έτος 2009 ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διευθύνοντας σήμερα το δικηγορικό γραφείο «Αλέξανδρος Αλεξιάδης & Συνεργάτες», ένα από τα πλέον εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία στο ποινικό δίκαιο, συνεπικουρούμενος από έμπειρους & ικανότατους συνεργάτες. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία με κύριο αντικείμενο το Ποινικό και το Αστικό Δίκαιο. Διακρίνεται για τις αξιόμαχες & ευφυείς υπερασπιστικές τακτικές του.

Όσον αφορά στα ποινικά Δικαστήρια της Ελλάδας, υπήρξε αξιοσημείωτη η παρουσία του σε κορυφαίες υποθέσεις που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια τη Δικαιοσύνη και βρέθηκαν στο επίκεντρο της κοινής γνώμης. Είναι παρών σε νομικά συνέδρια & ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο & στο εξωτερικό. Η καθημερινή παρουσία του στα ακροατήρια των ποινικών Δικαστηρίων αποτελεί τεκμήριο πολύτιμης εμπειρίας στο χειρισμό των ποινικών υποθέσεων.

Την πρώτη δεκαετία ασκήσεως του Δικηγορικού Λειτουργήματος του διήγαγε στις αίθουσες των ακροατηρίων ανά την Ελληνική Επικράτεια ως υπερασπιστής σε «σκληρά» ποινικά ακροατήρια & ως πληρεξούσιος σε ακραίες Πολιτικές και Εμπορικές αντιδικίες, θεωρώντας ότι ο Δικηγόρος εξειδικεύεται αφού πρώτα υπηρετήσει πρακτικά & θεωρητικά όλες τις πτυχές του Δικαίου.

~ Εμπειρία


Ποινικολόγος δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχομένων Δικηγόρων & της Επιτροπής Συνταγματικών & Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ.

Επι 15 χρόνια ασκεί μάχιμη δικηγορία σε όλα τα Δικαστηρια της Ελλάδας ενώ έχει συμμετασχει σε πολύκροτες δίκες που απασχολησαν τα κοινά καθώς και υπερασπιστής σε «σκληρά» ποινικά ακροατήρια.

~ Μέλος


Νομική Σχολή Εθ. Καποδιστριακού Παν. Αθηνών.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ποινικολόγων.

Μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Δικηγόρων.

Μαχόμενος Δικηγόρος Παρ αρείω Πάγω.

~ Αρετές


Εξειδίκευση

Εμπειρία

Εχεμύθεια

Οξυδέρκεια

Ρητορική

Ετοιμότητα