ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


Το ποινικό δίκαιο είναι ένα σύστημα νόμων που αφορά την τιμωρία των ατόμων που διαπράττουν εγκλήματα. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι αποφασίζουν ποια συμπεριφορά να τιμωρήσουν, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αποφασίσουν ποια τιμωρία είναι κατάλληλη.

Συνεπώς, οι τιμωρίες ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος – από απλό πρόστιμο (π.χ. για παραβίαση της κυκλοφορίας) έως απώλεια ζωής (π.χ. ανθρωποκτονία). Κάθε κράτος αποφασίζει ποια συμπεριφορά χαρακτηρίζει ένα έγκλημα. Έτσι, κάθε κράτος έχει δικό του ποινικό κώδικα. Οι ποινικοί νόμοι ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των κρατών

Ως “έγκλημα” νοείται κάθε πράξη ή παράλειψη που παραβιάζει νόμο που την απαγορεύει ή παραλείπεται κατά παράβαση νόμου που το διατάζει. Γενικά, το Ποινικό Δίκαιο ρωτά και απαντά σε τρία ερωτήματα:

➪ Μήπως κάποιος διέπραξε έγκλημα;

➪ Ποιο έγκλημα διέπραξε;

➪ Ποιοι είναι οι λόγοι που το έπραξε;

Το να κατηγορείτε για ένα έγκλημα είναι μια από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.  Όταν πρόκειται για την ποινική άμυνα, είναι σημαντικό να παραμείνετε πάντα ένα βήμα μπροστά, ώστε να γνωρίζετε τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια. Προκειμένου να καταδικαστεί επισήμως κάποιος σε ποινική δίωξη, τα αποδεικτικά στοιχεία που διαπιστώθηκαν πρέπει να επαρκούν για να αποδείξουν, πέραν μιας εύλογης αμφιβολίας, ότι ένα άτομο διέπραξε το έγκλημα. Εντούτοις, μπορεί να εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπερασπιστείτε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμα και όταν οι πιθανότητες φαίνεται ότι στοιβάζονται εναντίον σας.

Έχοντας έναν δικηγόρο από την πλευρά σας που καταλαβαίνει το νόμο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση προς όφελός σας.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ  – ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ


judges

Είτε πρόκειται για την πρώτη σας σύλληψη είτε έχετε ήδη ποινικό μητρώο, η δικηγορική μας ομάδα μπορεί να σας παράσχει το επίπεδο νομικής εκπροσώπησης που χρειάζεστε για να αναζητήσετε το πιο συμφέρον αποτέλεσμα στην περίπτωσή σας.

Πριν δεχτείτε μια διαπραγμάτευση περί ακροάσεων που προσφέρεται από έναν εισαγγελέα, προτού χάσετε την ελπίδα, προτού υποβάλετε απαντήσεις μετά από σύλληψη, συζητήστε την κατάσταση με έναν δικηγόρο ποινικής άμυνας που μπορεί να σας συμβουλεύσει για την καλύτερη πορεία δράσης σας.

Όπου και αν βρίσκεστε στην ποινική διαδικασία, η συμμετοχή ενός δικηγόρου μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσει ότι τα συνταγματικά σας δικαιώματα προστατεύονται καλά. Είμαστε ποινικολόγοι δικηγόροι με μεγάλη εμπειρία, αφιερωμένοι στην επιθετική εκπροσώπηση των πελατών μας εντός και εκτός της ποινικής δικαστικής αίθουσας.

ΤΥΠΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ


Ενδεικτικά κάποιες απο τις κατηγορίες αδικημάτων που χειριζόμαστε