Καλεσμένος στο ΕΨΙΛΟΝ– εκπομπή Ελεύθερος Σκοπευτής

Καλεσμένος στην εκπομπή Ελεύθερος Σκοπευτής του Τράγκα για υπόθεση του Γραφείου μας.

Σε αυτό το άρθρο…

Ο Ποινικολόγος Αλέξανδρος Αλεξιάδης Αναλύει την Υπόθεση της Εγκληματικής Οργάνωσης και την Απόδοση του Αδικήματος σε Νόμιμα Εκλεγμένο Πολιτικό Κόμμα

Στο πλαίσιο της υπόθεσης που ανέλαβε το δικηγορικό μας γραφείο, που αφορά την εγκληματική οργάνωση ως ποινικό αδίκημα και την απόδοση του αδικήματος σε ένα νόμιμα εκλεγμένο πολιτικό κόμμα, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Αλεξιάδης παρείχε δηλώσεις και επεξηγήσεις για τις νομικές πτυχές του θέματος.

Η εγκληματική οργάνωση αποτελεί ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από την οργανωμένη δράση προς την επίτευξη εγκληματικών σκοπών. Σε αυτήν την περίπτωση, η νομική ακροβασία είναι προφανής, καθώς αναγκαίο είναι να διαχωριστεί η πολιτική δράση από την εγκληματική δράση.

Ωστόσο, η πρόκληση προκύπτει όταν υπάρχει ύποπτος συσχετισμός μεταξύ νόμιμων πολιτικών φορέων και εγκληματικών οργανώσεων. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, η ανάλυση των νομικών πτυχών απαιτεί προσοχή και σαφήνεια, καθώς η απόδοση του αδικήματος πρέπει να γίνει με βάση αντικειμενικά στοιχεία και νομικές αρχές.

Στην περίπτωση αυτή, η απόδοση μιας γενικής και αόριστης κατηγορίας σε νόμιμους φορείς ή νομικά πρόσωπα μπορεί να δημιουργήσει αβεβαιότητα και νομική ανασφάλεια. Επομένως, η διερεύνηση των πραγματικών συνδέσεων και η ανάλυση των στοιχείων είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της νομικής δικαιοσύνης και της ενίσχυσης του κράτους δικαίου.

Share on ➪ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
& Συνεργάτες
Αν βρεις τον εαυτό σου στην ανάγκη νομικής εκπροσώπησης κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης ή ποινικής έρευνας, επικοινώνησε με τον ποινικολόγο Αλέξανδρο Αλεξιάδη και τους συνεργάτες του οι οποίοι τυγχάνουν εμπειροι και αφοσιωμένοι ποινικοί δικηγόροι.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν…

court-rights

Τι δικαιώματα έχω αν με συλλάβει η Αστυνομία.

Ποια τα δικαιώματα σας και τί να κάνετε σε έλεγχό ή σύλληψη απο την αστυνομία.
σωματικεσ βλαβες

Σωματικές βλάβες: Νομοθεσία και Προστασία

Σωματικές βλάβες : κατηγορίες και ποινές που προβλέπει η νομοθεσία.
arrest-warrant

Πως μπορώ να μάθω αν έχω ένταλμα σύλληψης

Οι διαδικασίες για να ελέγξετε αν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Δικαστικές Αποφάσεις

Αθώωση: Ενδοοικογενειακή Βία – Απειλή – εξυβριση.

Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, απειλής και εξύβρισης, μεταξύ συγγενών με Ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και αυτόπτη μάρτυρα.
Δικαστικές Αποφάσεις

Αθώωση: Τυχερά Παίγνια και Εγκληματική Οργάνωση

Υπόθεση Διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου χωρίς άδεια σε μικρά καζίνο.
Δικαστικές Αποφάσεις

Αθώωση: Ρευματοκλοπή – κλοπή ρεύματος 372 Π.Κ.

Υπόθεση ρευματοκλοπής κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του ΔΕΔΔΗΕ καθώς ο μετρητής βρέθηκε παραβιασμένος και χωρίς σφραγίδες.