Ποινικολόγος. Πότε τον χρειάζομαι και τι κάνει.

Ποινικολόγος – Τι ακριβώς κάνει.


Εάν πραγματικά έχετε απορία τι είναι ο  Ποινικολόγος. Πότε τον χρειάζομαι και τι κάνει, ήρθατε στο σωστό μέρος.  Ο όρος ποινικό δίκαιο περιγράφει το σύνολο των παραβάσεων, για τις οποίες η κοινωνία επιβάλλει ποινικές κυρώσεις, όπως φυλάκιση ή άλλες τιμωρίες όπως χρηματικές κυρώσεις ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Σε αντίθεση με τον τομέα του αστικού δικαίου, που ασχολείται κυρίως με τις διαφορές μεταξύ ιδιωτών, το ποινικό δίκαιο επικεντρώνεται στην τιμωρία εκείνων που διαπράττουν παραβατικές πράξεις κατά άλλων πολιτών ή της κρατικής τάξης. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε ποινική υπόθεση, είναι σημαντικό να αναζητήσετε τη συμβουλή ενός έμπειρου ποινικολόγου για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος σας μπροστά στο ποινικό δικαστήριο.

Τι σημαίνει ο όρος Ποινικολόγος Δικηγόρος


Ο όρος “ποινικολόγος” δεν αναγνωρίζεται ως επίσημος τίτλος, αλλά χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα δικηγόρο που εξειδικεύεται, κυρίως ή κατά κύριο λόγο, στον τομέα του ποινικού δικαίου. Αναλαμβάνει υποθέσεις που αφορούν τόσο τους κατηγορούμενους όσο και τα θύματα που έχουν δεχθεί ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Ένας ικανός ποινικολόγος δεν γίνεται να στηρίζεται μόνο στην καλή γνώση των ποινικών νόμων. Πρέπει επίσης να είναι ταλαντούχος στην ακροαματική διαδικασία, να κατανοεί την ψυχολογία τόσο των  μαρτύρων όσο και των δικαστών, και να προσαρμόζει δεξιοτεχνικά την υπερασπιστική του στρατηγική κατά τη διάρκεια της δίκης. Η απαραίτητη εμπειρία αποκτάται μόνο μέσω της συμμετοχής σε πολλές ποινικές δίκες, σε συνδυασμό με τις συνεχείς ενημερώσεις του για τις εξελίξεις στο ποινικό δίκαιο έχοντας πάντα και νβασικό συστατικό το φυσικό του ταλέντο .

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με την ασφαλή νομική του γνώση δικαιολογούν τον τίτλο του έμπειρου ποινικολόγου.

 Εάν χρειάζεστε έναν έμπειρο ποινικολόγο στην Αθήνα, που αναλαμβάνει ποινικές υποθέσεις ελάτε άμεσα σε επικοινωνία μαζί μας.

Ποινικολόγος Αλέξανδρος Αλεξιάδης.